Pracownia Smaku, czyli o nowej inicjatywie sieci branżowej w zakresie gastronomii
Rozmowa z Piotrem Bassara.
W czerwcu 2021 r.
powstała Pracownia Smaku - miejsce
zrzeszające kilkanaście podmiotów ekonomii społecznej, działających w obszarze
gastronomii. To niezwykła inicjatywa. Choć pomysł sieciowania nie jest nowy –
Pracownia Smaku jest miejscem wyjątkowym. Dlaczego?
Pracownia Smaku, to
sieć podmiotów ekonomii społecznej (PES)
, czyli takich, które prowadzą działalność gospodarczą dla realizacji
określonej misji. Dla takich podmiotów zysk
jest tematem drugorzędnym, najważniejsza jest pomoc zatrudnionym w nich
pracownikom, którzy często znajdują się w naprawdę trudnych życiowych
sytuacjach. PES kładą również ogromny nacisk na wysoką jakość świadczonych usług.
W Pracowni Smaku zrzeszonych jest obecnie kilkanaście podmiotów ekonomii
społecznej, w tym konsorcjum spółdzielcze. Nie znalazły się one w sieci
przypadkowo, ponieważ dostanie się do sieci nie jest proste – trzeba spełnić
szereg norm i zasad, a przede wszystkim oferować usługi na najwyższym poziomie.
Dlatego też korzystanie z usług podmiotów zrzeszonych w sieci to 100% gwarancja
zadowolenia klienta.
Pracownia Smaku
świadczy usługi dla klientów indywidualnych, samorządów, hoteli, ale też
restauratorów i szefów kuchni. Dlaczego warto współpracować z Pracownią Smaku?
Przedstawiciele
samorządów, restauratorzy i szefowie kuchni, którzy zdecydują się na współpracę
z Pracownią Smaku zyskają niezawodnego
partnera biznesowego oraz dostęp do najlepszych produktów w
konkurencyjnych cenach. Wyroby powstające w sieci mają swój unikatowy charakter
- to w większości przypadków produkty handmade, oparte na domowych przepisach,
tworzone z pasją. Warto pamiętać, że zakupy w sieci to też szansa na społeczne
zaangażowanie firmy, bowiem współpracując z Pracownią Smaku po prostu pomagamy ludziom, którzy z
ogromnym zaangażowaniem wykonują swoją pracę, a naprawdę potrzebują wsparcia.
Czynimy dobro, a dobro to zawsze dobry interes!
Jakie produkty można
nabyć w Pracowni Smaku?
W Pracowni Smaku
powstają wyroby garmażeryjne i regionalne specjały przygotowywane według
tradycyjnych receptur, na bazie najlepszych składników. W ofercie znajdziemy wiele
rodzajów pierogów (np. ruskie, ze szpinakiem, z kapustą, mięsem, kapustą i
grzybami, serem, z borówkami, truskawkami, wiśniami), krokiety, naleśniki, szeroką
gamę ciast i ciasteczek. Warto też zgłaszać indywidualne zapotrzebowanie,
ponieważ oferta może być dostosowywana do potrzeb klientów.
A czy Pan osobiście będzie korzystał z oferty
sieci? I jak zachęciłby Pan innych restauratorów do współpracy z Pracownią
Smaku?
Oczywiście, że chętnie
będę korzystał z oferty Pracowni Smaku. My restauratorzy bardzo często borykamy
się z brakami kadrowymi, a wiadomo, że
zrobienie pierogów, naleśników, czy krokietów to bardzo pracochłonne
zadanie. Zdecydowanie bardziej opłaca się zamówić te produkty na zewnętrz.
A jeśli mamy korzystać z usług dostawców, to dlaczego nie zrobić przy tym
czegoś dobrego? Zyskamy produkty
świetnej jakości, a do tego wesprzemy podmioty ekonomii społecznej , które
naprawdę chcą się rozwijać i potrzebują naszego wsparcia, a przede wszystkim
naszych zleceń.
Wszystko jasne, zatem
gdzie i jak można złożyć zamówienie?
Najlepiej wysłać
zapytanie na adres: kontakt@pracowniasmaku.biz lub zadzwonić pod numer
517-085-429. Dalej już każdy z klientów będzie obsłużony indywidualnie. Gorąco
zachęcam do korzystania z usług Pracowni Smaku.
Pracownia Smaku: www.facebook.com/Pracownia-Smaku-104781345234335
Komentarze
Prześlij komentarz